Quantcast
Channel: Friluftsliv – Jan-Eilert Pedersen
Viewing all articles
Browse latest Browse all 70

Disse hodelyktene bør du ta en kikk på!

$
0
0

Utviklingen innen hodelykter og lys har vært stor de siste åra. Jeg skal forsøke å dele noen av mine erfaringer med Arctic Light sine lykter i bloggen utover. I 2012 valgte jeg å kjøpe hodelykter fra Hallingsport i Flå.

Arcticlight har en rekke modeller å velge mellom. I den siste serien satser de på lykter med 1, 3 eller 7 ledpærer. På sleden har jeg veldig sans for Arctic Light CP-7 3500. Ikke fordi den lyser så sterkt, men grunnet detaljer og spredning av lyset. Jeg kjører vanligvis med laveste styrke på disse lyktene, men mange ledpærer gir veldig fin spredning av lyset. Jeg skal forsøke å få tatt noen bilder av dette framover.

Jeg skal dele noen av mine erfaringer med disse lyktene. Lyktene fra Hallingsport heter Arcticlight og bygger på samme prinsippet som andre sykkel- lykter som for eksempel Magicshine. Jeg valgte Articlight i 2012 blant annet på grunn av bedre og kraftigere hodebånd.

Disse hodelyktene gir svært mye lys og jeg har gjort mange erfaringer med bruk av disse lyktene både på snø og barmark. Arcticlight satser på batteripakker på 8,4V og det er en kjempefordel da dette er det de fleste sykkelprodusenter bruker. Jeg har forsøkt det meste innen lys og hodelykter og har best erfaring med å bruke en kraftig lykt på sleden og en hodelykt i tillegg. Vanligvis kjører jeg kun med lyset på sleden og på laveste styrke. Jeg skal komme tilbake til dette. Hallingsport sine lykter kan du få tak i på: http://hallingsport.no

 

Her står Arctic Light XP-3 2200 på sleden. Denne lykta er veldig fin allround-lykt, men personlig finner jeg XP-7 best som vogn, sykkel og sledelykt. På mine turer har jeg alltid en lykt på hode og en på sleden. På dette bildet kan man legge merke til at jeg har festet XP-7 (uten lys). Jeg skal komme tilbake til ulike modeller som jeg har prøvd ut.

 

Jeg hadde kun mobilen med på dagens fjelltur. Dette bildet bruker jeg hodelykt og sledelykt på laveste styrke. Eneste gangene jeg bruker full styrke er om jeg leter etter noe på fjellet. Til vanlig kjøring rekker det lenge med 10% styrke og da varer batteriene lenge. Dersom man da har en sledelykt med mange led-pærer kan man virkelig nyte natta fordi lykta blender da ikke, men gir en behagelig spredning av lyset. I kveld hadde jeg en magisk tur under stjernehimmelen….

 

IMG_5612
Her er Cecilie på en tidligere tur med en av de forrige modellene fra Arcticlight. Det har skjedd en rekke forbedringer på disse lyktene. Blant annet har kablene blitt mye bedre og ikke så stive ved kuldegrader. De nye modellene har kabler i thermoplastisk polyuretan og de er mye mer fleksible i kuldegrader. Jeg skal komme tilbake til mer etterhvert.

 

 

Her ser man et par lyktehus og hodelyktbånd fra Arcticlight. En lykt med 1-led og en med 4-led. 1- led gir også veldig sterkt lys, men mer kjegleformet stråle enn for eksempel lykter med 3-4-5 eller 7 ledpærer.

 



Viewing all articles
Browse latest Browse all 70